Wie ben ik?

Mijn naam is Fiona Bekman-Hogetoorn. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen. Jaren heb ik met veel plezier binnen de zorg diverse administratieve functies vervuld bij verschillende organisaties.

Toen onze zoon “beelddenker” bleek te zijn en niet mee kon komen in het basisonderwijs, merkte ik waar mijn hart werkelijk lag: bij het helpen van kinderen met leer en gedragsuitdagingen. Het viel mij op dat er in het reguliere basisonderwijs vaak niet genoeg tijd en kennis is om beelddenkende kinderen adequaat te helpen. Ik ben toen gaan onderzoeken hoe ik kinderen hierbij het beste kan helpen en gezamenlijk hun leermanier te ontdekken. Ik kwam er al snel achter dat er naast beelddenken en deze leermanier er meerdere factoren meespeelden. Bijvoorbeeld de nog actieve primaire reflexen kunnen kinderen behoorlijk in de weg zitten.

Begin 2014 ben ik gestopt met werken in de administratie. Ik heb meerdere opleidingen/cursussen gedaan. Ik ben inmiddels gecertificeerd coach/behandelaar en ben heel blij dat ik deze stap genomen heb.

Het is zo leuk om bij de kinderen thuis te komen en te zien dat ze gaan begrijpen hoe hun manier van leren in elkaar zit en daardoor een positiever beeld krijgen van zichzelf. Voor de ouders zijn deze leermethoden en werken met reflexen ook vaak een hele positieve ontdekking. Het kan zo een opluchting zijn als men snapt hoe het komt dat het soms niet zo lekker gaat met leren en of gedrag van het kind. Zeker als daarna blijkt dat het kind op deze manier beter gaat leren en hierin dan ook veel meer plezier gaat beleven.

Geïnteresseerd? Druk op de knoppen rechts voor een afspraak of uw vragen.

Ik help u graag!