Reflex integratie

Ieder mens wordt geboren met bepaalde automatische reflexmatige bewegingen, zoals bijvoorbeeld zuigen, grijpen en schrikreactie. Deze bewegingen vormen het fundament voor de ontwikkeling van onze hersenen.

In het begin van ons leven dienen deze reflexen voor bescherming en overleven, omdat we nog geen bewust gecontroleerde bewegingen kunnen maken. In het eerste levensjaar ontwikkelen deze primaire reflexen zich naar meer doelgerichte bewegingen.

Wanneer er problemen zijn tijdens de zwangerschap, geboorte en/of na de geboorte, kunnen reflexen niet goed ontwikkelen of niet goed tot rijping komen. Een kind ontwikkelt hierdoor inefficiënte compensaties. Een kind kan gevangen zitten in prikkels, sterk reageren of juist helemaal niet reageren, of ongecontroleerd reageren op zintuiglijke informatie.

Het doel van MNRI® (Masgutova  Neurosensorimotor Reflex Integration) is om primaire reflexen te helpen ontwikkelen en te helpen integreren, om een stevig fundament te bouwen voor de ontwikkeling van de hogere hersendelen in ons brein.

Dit leidt tot gelukkigere, kalmere kinderen, met minder stress, met een betere emotionele ontwikkeling, een beter functioneren en een beter leervermogen. MNRI® is net zo effectief bij kinderen als bij volwassenen.

Bron: Dr. Leah Light, Svetlana Masgutova Educational Institute®

Methodieken waar ik mee werk:

MNRI Dynamic and Postural Reflex integration
– Dynamische reflexen (beweging)
– Posturale reflexen (houding)

MNRI Archetype Motor Movement
– De fundering onder de reflexen

Voor meer informatie: de officiële site dr.masgutova en de nederlandstalige site

The “Building Block activities”
– Movement Based Learning

Voor meer informatie: Braingym

Quantum Reflex Integration (QRI)

https://www.beeldenkindwaterland.nl/qri/

Voor meer informatie: https://reflexintegration.net/